Bir Eve Mobilya Seç...
 
Bildirimler
Tümünü temizle

Bir Eve Mobilya Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
108 Görüntüleme
Kagan
(@bankukash)
Üye Admin
Katılım : 4 yıl önce
Gönderiler: 25
Konu başlatıcı  

Evlilik, çocuklar, kedi, köpek veya hatta altın balıklar... Bir evde ne kadar çok şey varsa, o kadar fazla mobilyaya ihtiyaç duyarsınız. Ama dikkat! Bir eve mobilya seçerken her adımınızı dikkatli atmanız gerekiyor. Zira bu karar, uzun süreli bir ilişki anlamına geliyor. Ahşap, metal, deri, kumaş... Seçenekler sınırsız! İşte size mobilya seçimiyle ilgili bazı püf noktalar:

1. Rahatlık:
Evet, mobilya seçimi biraz da vücut tipine benzer. Vücudunuzun rahat ettiği tarzda mobilyaları tercih etmelisiniz. Mesela bir koltuğa oturduğunuzda sizi saracak, sımsıcak bir his veriyorsa, o tam da size göre demektir. Unutmayın, mobilyalarınız size uyumlu olmalı!

2. "Temizlenebilir" Hikayesi:
Evde çocuklar veya hayvanlar varsa, mobilyalarınızın temizlenebilir olması çok önemli. Bir akşamüstü çocuğunuz çikolata ile oynamış, kediniz de tüm evi kum yapmış olabilir. İşte o an, mobilya seçimindeki temizlenebilirlik özelliği şimdi ön plana çıkıyor!

3. Boyutlandırma:
Mobilya seçiminde boyutlar önemli bir faktördür. Sizi dar bir koltukta sıkışmış hissettirmek yerine, ferah bir oturma alanı yaratmalısınız. Ne kadar büyük? Biraz daha büyük! Hem konforlu hem de şık bir şekilde hareket edebilmeniz için yeterli alan sağlamak önemlidir.

4. Renk Cümbüşü:
Mobilyalarınızın renkleri evinizi canlandırır, karakter katmasını sağlar. Evinizde sıkıcı bir ortam olmaması için cesurca bir karar verin! Farklı renkleri bir araya getirebilir, desenleri birleştirebilirsiniz. Gösterişli olmak sadece kıyafetler için geçerli olmamalı, evinizde de sergileyin.

5. Fonksiyonu İle Göz Alıcılığı:
Mobilyalar düşünceli olmalıdır; aynı zamanda işlevsel de olmalıdır. Misafirlerinizi ağırlarken yedek yatak, depolama alanı veya raflara dönüşebilme özelliği olan mobilyalar, kurtarıcı olabilir. Bu şekilde, hem evinizin şıklığından ödün vermezsiniz hem de pratikliğin tadını çıkartırsınız.

6. Nakliye Lideri:
Havalar güneşli, güzel bir gün... İşte siz de mobilyanızı aldınız, evinize getirmek için yola koyuldunuz. Ama ne yazık ki, mobilyanızın beşik kadar taşınabilir olduğunu unutmuşsunuz. Bir araya getirildiğinde evi sığacakmış gibi görünen mobilyaları seçmek, taşıma aşamasında sizi biraz zorlayabilir. Unutmayın, sadece bir mobilya için taşınma şirketi ile anlaşmanız gerekmeyebilir!

Sonuç olarak, bir eve mobilya seçerken dikkat etmeniz gereken pek çok detay var. Ancak bu seçim sürecini komik bir yolculuğa dönüştürebilirsiniz. Unutmayın, en önemli şey, evinizi size, konforunuzuza ve tarzınıza en uygun mobilyalarla döşemektir. Mobilya mağazalarında hedefiniz, sadece mobilya değil, bir macera da yaşamak olsun!


   
Alıntı
Paylaş: